Sparx Enterprise Architect als integrale ontwerpomgeving.

 

Sysadvise heeft een add-in ontwikkeld voor Sparx Enterprise Architect.  Hiermee is deze omgeving niet alleen meer geschikt voor high level ontwerpen maar ook voor de meer domein specifieke model elementen die gedurende de verschillende ontwerpfases van industriële ontwerpen worden opgesteld. Denk hierbij Process Flow diagrams, Piping & Instrumentation diagrams, Instrument Loop diagrams, Single line schema’s, ruimte indelingen en System control diagrams. Door het gebruik van Enterprise Architect als integrale ontwerp omgeving wordt consistentie op ontwerp informatie beter worden gewaarborgd.

Voor elk van deze type diagrammen is een bibliotheek aan Enterprise Architect objecten ontwikkeld. Elk van deze objecten beschikt over een set van zogenaamde tags voor het kunnen toevoegen van relevante ontwerp informatie zoals: aansluitspanning, gebruikt vermogen, dimensies, gewicht, MTTBF, MTTR, etc.  

 

 

Hierdoor biedt Enterprise Architect de mogelijkheid om ontwerpinformatie centraal te beheren:

  • Equipmentlijsten
  • Signaallijsten
  • Vermogensoverzichten
  • Ruimtebeslag
  • Kabellijsten
  • Etc.

Met de ontwikkeling van deze add-in voor Enterprise Architect geeft Sysadvise een verdere invulling aan Model Based (Systems) Engineering en daarmee aan een geïntegreerde aanpak voor de succesvolle ontwikkeling van infra- en industriële systemen.

 Wil je meer informatie neem dan contact op.

 Jan de Liefde

M: +31 6 46 84 39 47

E:  jan.de.liefde@sysadvise.nl